Ben je blind of ben je slechtziend? Doe dan mee aan een onderzoek voor een betere maatschappij voor mensen met een visuele beperking. Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) is in opdracht van Link4All deelnemer Bartiméus een groot landelijk onderzoek gestart.

Het onderzoek brengt ervaringen in kaart van mensen die blind of slechtziend zijn. Hierbij gaat de aandacht vooral uit naar de dagelijkse belemmeringen. Maar natuurlijk ook naar gewone behoefte en gewenste oplossingen die meedoen in de samenleving makkelijker maken voor iedereen met een visuele beperking.

Meedoen duurt maximaal 20 minuten

In het onderzoek staat centraal hoe het participeren in de samenleving wordt ervaren door mensen met een visuele beperking. Wat speelt er momenteel op het werk, de studie of op straat? Wat gaat wel goed? Waar loop je tegenaan (zowel figuurlijk als letterlijk!), maar vooral wat is voor jou belangrijk?

Help Nederland aan een betere zichtbaarheid en deel je ervaringen. Bartiméus gebruikt alle ervaringen en de uitkomst van het onderzoek om nog beter in te spelen op de wensen en behoeften van mensen met een visuele beperking.

Aanmelden voor deelname
Voor dit onderzoek zijn veel mensen met een visuele beperking nodig. Het onderzoek is gericht op mensen van 18 jaar en ouder. Deel je ervaringen en ideeën over Het meedoen in de samenleving. Of stuur deze informatie door aan iemand met een visuele beperking. Meld je aan en doe mee met dit belangrijke onderzoek.

Het onderzoek start in september 2017. Na aanmelding ontvangt u in september een mail met link naar de digitale vragenlijst. De vragen zijn eenvoudig via internet te beantwoorden. Meedoen duurt maximaal 20 minuten.

Meer informatie