Artikel introductie tekst

De succesvolle VraagApp is onlangs tijdens ‘e-healthweek 2019’ uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing: ‘Beste app voor iedereen’. De vak- en gebruikersjury sprak lovende woorden tijdens de prijsuitreiking. VraagApp is volgens de jury de meest toegankelijke e-health toepassing. Iedereen kan VraagApp gebruiken!

‘Beste App voor iedereen’

Alledaagse vragen, maar ook moeilijke vragen in brieven van bijvoorbeeld de overheid, kunnen met VraagApp eenvoudig, veilig en anoniem worden voorgelegd aan vrijwilligers. Zo kunnen vooral kwetsbare burgers, ouderen en mensen met beperkingen door vrijwilligers snel en met weinig inspanning geholpen worden. Binnen enkele minuten kan een vraag en antwoord tot stand komen. Zo kan iedereen snel weer verder, zonder drempels.

“VraagApp is conceptueel en operationeel een mooi idee. Het brengt vragen en antwoorden bij elkaar. Het past goed in deze tijd!” –  e-Healthweek 2019, juryrapport verkiezing ‘Beste App voor iedereen’

Eerder won VraagApp de ‘Dutch Interactive Award’ en de ‘Digi Omarmprijs’. VraagApp is verkozen tot een van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland en genomineerd voor de ‘World Summit Awards’ van de Verenigde Naties.

Logo De beste app voor iedereenToegankelijke e-health

VraagApp heeft zich inmiddels bewezen als een uitstekende toepassing in de digitale zorg.

“De schaalbaarheid is onbeperkt, de kosten zijn minimaal en de last op de zorg is minimaal, terwijl de impact breed en groot kan zijn. De doelgroep is vanaf het begin bij de ontwikkeling van VraagApp betrokken en dat is te zien.” – Juryrapport ‘Beste app voor iedereen’

In een korte tijd heeft de app voor veel mensen al een groot verschil kunnen betekenen voor het houden van hun eigen regie, en daarmee een langer zelfstandig leven. Iedereen kan ‘De beste app voor iedereen’ gratis downloaden.

Amerpoort is partner van VraagApp

Link4All deelnemer Amerpoort is partner van VraagApp en heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de succesvolle app.

Amerpoort stimuleert begeleiders om de app bij cliënten te introduceren. Steeds blijkt dat VraagApp de zelfstandigheid van mensen met een verstandelijke beperking kan vergroten.

Iedereen wordt een beetje trots op zichzelf is als iets moeilijks uiteindelijk tóch is gelukt. Voor mensen met een beperking geldt dat vaak nog meer. Met de VraagApp kunnen cliënten van Amerpoort vaker wat trots op zichzelf worden als ze alledaagse of moeilijke vragen zelfstandig weten te beantwoorden.

Voor cliënten én begeleiders

Het voordeel voor cliënten is snel duidelijk geworden bij Amerpoort. Maar ook voor begeleiders kan het gebruik van VraagApp voordelen bieden. Door de ‘hulp van buitenaf’ komt immers tijd beschikbaar omdat de clïent zichzelf weet te redden. Zo krijgen andere zorgtaken van de cliënt meer aandacht en deskundigheid. Op de website van VraagApp staat informatie voor begeleiders om samen met hun cliënten te kunnen starten met VraagApp.

Digitale toegankelijkheid

Met de prijs ‘Beste app voor iedereen’ worden e-health ontwikkelaars aangemoedigd om te zorgen dat nieuwe apps optimaal toegankelijk zijn. De prijs wordt alleen verleend aan apps die begrijpelijk en bruikbaar zijn voor laaggeletterden, digibeten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!