Sinds begin van dit jaar heeft Koninklijke Visio een goede en snelle manier om nieuwe ontwikkelingen te testen en te onderzoeken op bruikbaarheid en inzet voor de Visio-doelgroepen; het zogenaamde ‘VisioLab’.  

Het ‘VisioLab’ is een onderdeel van het Expertise programma Living Experience. Dit programma heeft als doel dat Link4All deelnemer Koninklijke Visio zich profileert als dé expertiseorganisatie in Nederland op het gebied van technologische kennis. Centraal staat het ontwikkelen van kennis die het meedoen in het dagelijks leven optimaliseert voor slechtziende en blinde mensen.

Het ‘VisioLab’ is geen echt fysiek laboratorium; alle onderzoeken vinden in de praktijk plaats op verschillende locaties van Visio in het land. Daartoe zijn door Visio onder andere een aantal voorbeeldhuizen gecreëerd waarin continue nieuwe geteste en ontwikkelde toegankelijke technologieën worden gebruikt, uitgeprobeerd en getoond voor mensen met een visuele beperking, professionals en externe belangstellende.

Het VisioLab kenmerkt zich door kortdurende onderzoeken van vier tot maximaal twintig weken naar vernieuwende, vaak technologische, ontwikkelingen. Zo’n onderzoek levert aan het eind van de looptijd altijd een duidelijk resultaat op, bijvoorbeeld een prototype, een adviesrapport of een vervolgonderzoek.

Bezoek de website van Visio voor een overzicht van de onderzoeken.

Meer informatie: