Artikel introductie tekst

Elk jaar worden meerdere innovaties van Link4All deelnemers genomineerd voor deelname aan finales van landelijke innovatieprijzen. Bartiméus stond met twee indrukkende innovaties zelfs in twee verschillende finales: de VGN zorgprijs 2018 en de ESF- Awards 2018. Link4All deelnemers Amerpoort was dit jaar een van de drie favorieten voor de CZ zorgprijs 2018.

VGN Gehandicapten Zorgprijs 2018: zilver voor Bartiméus

Getekende figuur in vorm van een blij meisje met een VR bril opBartiméus maakte grote kans op het winnen van de VGN Gehandicatpten zorgprijs 2018 met het digitale programma ‘Ziejwel’. Dit programma bevat tien lessen waarin herkenbare situaties voor de leerlingen op school worden getoond. Het programma bevat opdrachten die ervoor zorgen dat leerlingen samenhang zien tussen gedachte, gevoel, gedrag en gebeurtenis.

“Het is een prachtige online game, waarmee we de sociale interactie van slechtziende kinderen kunnen stimuleren. De eerste resultaten zijn heel positief.” – Yvonne Kruithof, Bartiméus

Bartiméus heeft met het online psycho-educatie programma ‘Ziejewel’ de zilveren prijs gewonnen. Het programms is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van de basisschool. Het programma helpt de kinderen met een visuele beperking met meer zelfvertrouwen aan de slag te gaan met de eigen uitdagingen van de ziende maatschappij.

CZ Zorgprijs 2018: zilver voor Amerpoort

Het CZ Fonds reikt jaarlijks de CZ Zorgprijs uit om innovaties in de zorg te bevorderen. Met het thema ‘Leven met een beperking: Zelf keuzes maken, maar niet alleen’, ging het CZ Fonds dit jaar op zoek naar creatieve ideeën. De gevonden oplossingen blinken allen uit in de bijdragen aan een beter welbevinden van mensen met een beperking.

Op tafel ligt de rouwkubus waarbij twee paar handenBij Amerpoort staat innovatie van zorg al jaren hoog op de agenda. Dit jaar was Link4All deelnemer Amerpoort doorgedrongen tot de spannend finale van de CZ Zorgprijs 2018.

“De CZ Zorgprijs 2018 is een mooie kroon op ons werk van de afgelopen jaren en gaat ons goed helpen bij het verder ontwikkelen en verspreiden van de Rouwkubus.” – Marjon Verboom, innovator en bedenker van de Rouwkubus

Marjon Verboom is onderzoeker bij Amerpoort en bedenker van de Rouwkubus en kijkt terug op een geslaagde finale: “De jury vindt het van groot belang dat rouw bij mensen met een verstandelijke beperking meer aandacht krijgt. Deze mooie prijs is voor het hele team een geweldige erkenning dat onze Rouwkubus hierbij helpt.”

ESF-Award 2018: zilver voor Bartiméus

De ESF-Award zet jaarlijks de schijnwerpers op bijzondere, aan werk gerelateerde projecten en activiteiten die mede mogelijk zijn gemaakt door het Europees Sociaal Fonds. Met een groot aantal publieksstemmen was het project ‘Let us keep it safe’ van Link4All deelnemer Bartiméus doorgedrongen tot de finale.

“We voelen ons een stuk zekerder. Hier hebben we echt ons hele leven heel veel plezier van!”, Marc en Leo van Bartiméus

Namens het team wist Annet Wisse van Bartiméus een uitstekende presentatie te geven voor een volle zaal. Bij het succesvolle project was ook Hans van Stam nauw betrokken de meegereisd was naar Den Haag. Samen met de ervaringsdeskundigen Marc en Leo, beide woonachtig bij Bartiméus die uit eigen ervaring de jury wisten overtuigen. Mark en Leo zijn beiden woonachtig bij Bartiméus en hebben de de-escalatietraining mede mogelijk gemaakt.

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!