Artikel introductie tekst

De jury van VGN heeft onlangs de tien innovatieve nominaties bekendgemaakt voor deelname aan de Gehandicaptenzorgprijs 2018. Maar liefst twee innovaties zijn van Link4All deelnemer Bartiméus.

Twee nominaties van Bartiméus

Het team van Bartiméus zal na de zomervakantie op 28 september 2018 strijden om een (of twee) van de drie finaleplekken voor de VGN Gehandicaptenzorgprijs 2018. De genomineerde innovaties van Bartiméus leveren een bijdrage aan een goed leven voor mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking. Het digitale programma ‘Ziejewel’ en het ‘Urban Bootcamp’ project maken samen met acht andere genomineerden kans op de VGN Gehandicaptenzorgprijs 2018.

VGN Gehandicaptenzorgprijs

De zorgprijs stimuleert gehandicaptenzorginstellingen tot kennisontwikkeling en beloont kwaliteitsverbetering én daarmee ook kwaliteit van leven van mensen met een beperking.

‘Ziejewel’

Het digitale programma Ziejewel van Bartiméus is een webapp voor psycho-educatie aan slechtziende kinderen in groep 3 en 4 van het basisonderwijs. Het doel van de app is dat slechtziende kinderen inzicht krijgen in hun visuele beperking, welke invloed deze beperking heeft op hun denken en handelen en hoe ze handelingsalternatieven kunnen gebruiken. Daarmee ontwikkelen de kinderen een positief realistisch zelfbeeld wat een gunstig effect heeft op hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Urban Bootcamp

Het Urban Bootcamp project van Bartiméus heeft als doel dat mensen met een verstandelijke beperking zo veel mogelijk zelfstandig een ‘fitness programma’ (boot camp) kunnen volgen. Bewoners van Bartiméus in Doorn krijgen met behulp van een app gesproken instructies voor oefeningen die ze buiten kunnen doen, afgestemd op hun mogelijkheden.

Op het terrein van Bartiméus in Doorn is een fitnessroute uitgezet waarbij beacons zijn geïnstalleerd die de deelnemers ter plaatste instructies aanbieden. Met deze zendertjes is het mogelijk om de deelnemers op het terrein te lokaliseren en een gepersonaliseerde route en programma aan te bieden. Op bestaand straatmeubilair zijn aanpassingen gedaan zodat dit gebruikt kan worden voor training en oefening.

10 nominaties strijden voor drie plaatsen in de finale

Op vrijdag 28 september strijden de tien geselecteerden voor een plek bij de laatste drie. De jury heeft alle geselecteerden gevraagd om een pitch voor te bereiden. De pitches vinden plaats in twee rondes waarbij de tien geselecteerden hun innovatie presenteren voor de vakjury. Zoals elk jaar zal de VGN Gehandicaptenzorgprijs 2018 worden uitgereikt tijdens de ‘Kennismarkt’ op maandag 12 november 2018.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Aanvullende informatie op de website van Link4All:

Aanvullende informatie op andere websites:

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!