Artikel introductie tekst

Ook dit jaar organiseerde Amerpoort in de ‘Week van de Mediawijsheid’ een uitgebreid programma over internet en sociale media. Met succesvolle hoogtepunten zoals de uitreiking van de Amerpoort YouTube Awards en de presentatie van het ‘MediaWijsheid Manifest’.

Uitreiking Amerpoort YouTube Awards

Tess MilneDe week kende meteen goed begin met de uitreiking van de eerste Amerpoort YouTube Awards. De deskundige jury kreeg ondersteuning van de bekende presentatrice Tess Milne. De prestigeuze award ging dit jaar naar de vlog ‘De Onthaasting’.

“Ook jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben recht op een leuk online leven.”

Bekijk op de website van Amerpoort meer inzendingen en lees een uitgebreid verslag van deze zeer geslaagde middag.

Amerpoort ondertekent Mediawijsheid Manifest

Mediawijzer.net presenteerde het ‘Mediawijsheid Manifest’ waarmee officieel een belangrijke stap is gezet voor een betere digitale toegankelijkheid van media. Link4All deelnemer Amerpoort was betrokken bij de standkoming van het manifest.

“Door het ‘Mediawijsheid Manifest’ te ondertekenen maken zorgorganisaties zich sterk voor een betere begeleiding in mediawijsheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking.”

In de week van de MediaWijsheid’ hebben naast Amerpoort hebben ook de bekende zorganisaties ‘s-Heerenloo en MEE Nederland het manifest direct na de lancering ondertekend.

DigiMarkt

In de week van 19 t/m 23 november 2018 bood Amerpoort op de DigiMarkt de nieuwste informatie aan alle bezoekers en de mogelijkheid zelf interessante innovaties om uit te proberen.

Er was van alles te doen en te beleven op de DigiMarkt die ook dit jaar werd georganiseerd door het Amerpoort consultatieteam Cliënt, Internet en Sociale media (CIS). “Fijn dat er zoveel mooie ontwikkelingen zijn die onze cliënten ondersteunen bij een goed leven!” – Annette Valentijn, Amerpoort CIS.

Begrijpelijk communiceren

Hoe zorg je voor duidelijke teksten die iedereen kan begrijpen? Lisette Stekelenburg van de afdeling Communicatie van Amerpoort liet de enthousiaste deelnemers van de cursus ‘Begrijpelijk Communiceren’ zien hoe ingewikkelde teksten veel duidelijker kunnen worden geschreven. Iedereen ontvangt wel eens moeilijke brieven of schrijft ze onbedoeld zelf. Daarom is het goed dat er de cursus van Amerpoort er is. En voor extra hulp staat bij Amerpoort ook altijd nog Ed@Loket klaar voor duidelijke taal in alle teksten.

Workshop ‘Innoveren kan je leren’

In de workshop ‘Innoveren kan je leren’ van Jethro Hardeman kregen de bezoekers van boeiende kennismaking met de basisprincipes van innoveren. Van problemen en behoeften ontdekken, en uit innovatie ideeën de beste oplossing kiezen!

“De deelnemers waren blij verrast over de leuke en speelse manier van problemen oppakken.” – Jethro Hardeman, expert ‘Digitale Cliënt ICT’ bij Amerpoort

Meer weten over Amerpoort en mediawijsheid?

Link4All deelnemer Amerpoort is gespecialiseerd in de vele aspecten van mediawijsheid, in het bijzonder voor mensen met verstandelijke beperkingen. Bij Amerpoort traint en adviseert Sonja Heijkamp teams, cliënten en hun netwerk over Mediawijsheid. Lees uitgebreid verder over haar ervaringen in een interview over Mediawijsheid van het Algemeen Dagblad.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!