Het succesvolle project ‘Special Forces Work’ van Link4All deelnemer Prinsenstichting brengt werkgevers en jongeren en volwassenen bij elkaar. Deelnemers volgen leerwerktrajecten om zichzelf te ontwikkelen. Zo mogelijk stromen de deelnemers door naar een arbeidsmatig dagbestedingsproject. Op die manier kunnen zij opdrachten voor bedrijven uit te voeren en ervaring opdoen voor een (garantie)baan.

Deelname aan maatschappij
Deelnemers aan Special Forces Work zijn mensen waarvan de verwachting is dat zij (deels) kunnen werken in een meer beschutte omgeving of bij een werkgever maar daar wel hulp bij nodig hebben. Op dit moment zijn er drie leer-werktrajecten en een basisgroep waaruit deelnemers kunnen kiezen: Logistiek, Groen en Schoonmaak. Een voorbeeld van Special Forces Logistiek is de ‘bakfietskoerier’. Vanuit deze dienstverlening is Special Forces Work ontstaan. Prinsenstichting en de initiatiefnemer van de bakfietskoerier, Ron Rijser van Rijser Transport, gingen samenwerken om vraag en aanbod van dienstverlening dichter bij elkaar te brengen.

Een sociale werkgever
logo special forces work by prinsenstichtingNiet alleen deelnemers worden geholpen met Special Forces Work. Ook werkgevers kunnen via dit project invulling geven aan een sociaal imago, de banenafspraak, de Social Return verplichting vanuit aanbestedingen of MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Dit kan door deelnemers gereed te maken via op maat gesneden leerwerktrajecten met als doel om in te stromen in een bedrijf. Of deelnemers en hun netwerk zo nodig blijvend te ondersteunen terwijl zij werkzaam zijn binnen een bedrijf. Daarnaast kunnen werkgevers opdrachten laten uitvoeren. Zoals vervoersdiensten per bakfiets via Special Forces Work Logistiek, schoonmaakwerkzaamheden via Special Forces Work Schoonmaak en Groenwerkzaamheden via Special Forces Work Groen. Meer voorbeelden kunt u vinden op de website van Prinsenstichting.

Meer weten?
Deelnemers en werkgevers kunnen voor meer informatie contact opnemen met Prinsenstichting.