Padvinder: Startpagina / Programma’s / Ikbenonline

Ikbenonline

Online platform voor digitale participatie

Inloggen Ikbenonline

‘Ikbenonline’ is het toegankelijke online platform van Link4All dat digitale participatie mogelijk maakt voor mensen met verstandelijke, sensorische of motorische beperkingen. Link4All maakt door ‘Ikbenonline’ digitaal meedoen mogelijk voor alle mensen met beperkingen.

“Bij ernstige of meervoudige verstandelijke en lichamelijke beperkingen biedt ‘Ikbenonline’ voor veel mensen een laatste uitkomst voor participatie aan onze digitale samenleving”.

Link4All deelnemers willen dat iedereen veilig gebruik kan maken van een toegankelijk en bruikbaar internet. Want een beperking mag voor niemand leiden tot uitsluiting van onze digitale samenleving.

Innovatie door samenwerking

Veilig, toegankelijk en bruikbaar internet

Het Link4All programma ‘Ikbenonline’ is gericht op actieve ontwikkeling en voortschrijdende innovatie van het platform. In Link4All komen de belangen bij elkaar van cliënten, begeleiders en verzorgers.

“Door de bundeling van belangen wordt voor alle cliënten een snellere verbetering mogelijk van de toegankelijkheid en bruikbaarheid.”

Op basis van de ervaringen van cliënten, begeleiders en verzorgers adviseren de deelnemende zorgorganisaties door Link4All over toekomstige verbeteringen aan ‘Ikbenonline’.

Internet voor alle mensen

Het recht op deelname aan de digitale samenleving

Link4All vindt dat alle mensen recht hebben op volwaardige digitale participatie. Toegang tot bruikbare technologie is voor iedereen van (levens)belang in een wereld die in hoog tempo digitaliseert en alles verbindt via het internet.

“Met ‘Ikbenonline’ maken de deelnemers van Link4All ook voor mensen met ernstige en meervoudige beperkingen digitaal meedoen mogelijk.”

In dit digitale tijdperk volgen nieuwe ontwikkelingen elkaar steeds sneller op. De meeste mensen kunnen de snelle digitalisering al lang niet meer goed bijhouden. Voor mensen met verstandelijke of lichamelijke beperkingen is het vaak nóg moeilijker om de voordelen van de digitalisering te kunnen benutten.

Voor cliënten met ernstige of meervoudige beperkingen biedt het programma ‘Ikbenonline’ vaak een laatste uitkomst voor digitale participatie. Link4All wil met het programma ‘Ikbenonline’ nadrukkelijk óók voor deze doelgroep digitaal meedoen mogelijk maken.

‘Ikbenonline’ wordt gebruikt door verstandelijk en lichamelijk beperkte cliënten van Link4All deelnemers. In Link4All verbeteren de deelnemers door samenwerking ‘Ikbenonline’ voor alle cliënten, begeleiders en verzorgers.

Drempelvrij internet

Verbeteringen voor digitaal meedoen

Mensen met beperkingen ervaren bij internetgebruik vaak lastig te overwinnen drempels. Om iedereen digitaal mee te kunnen laten doen zijn aanpassingen nodig voor een betere toegankelijkheid en bruikbaarheid.

“Te veel complexiteit, te veel afleiding, moeilijk te lezen of lastig te bedienen; dat zijn voor mensen met beperkingen vaak te hoge drempels.”

De meeste websites, apps en andere software zijn te complex voor normaal gebruik. Er wordt vaak te veel functionaliteit geboden. Hierdoor kan de gebruiker door de vele opties snel het overzicht kwijtraken.

Andere lastige drempels kunnen ontstaan door bijvoorbeeld te kleine tekst of een gebrek aan kleurcontrast. Door te veel afleiding neemt de aandacht en concentratie snel af en kunnen pop-ups, advertenties of onverwachte veranderingen zorgen voor verwarring.

Veel mensen ervaren moeilijkheden of beperkingen bij de bediening van websites, software of applicaties voor de tablet of telefoon. Dit geldt vaak nog meer voor mensen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen.

In het Link4All programma ‘Ikbenonline’ maken de deelnemers veilig, toegankelijk en bruikbaar digitaal meedoen mogelijk voor alle mensen.

Lees nieuws over ‘Ikbenonline’

Nieuws over Ikbenonline

Omdat digitaal niet voor iedereen gewoon is…

programma’s
Digitale zorg
Labs4All