Bij Prinsenstichting gaat het om wensen, ambities en mogelijkheden. En dan samen kijken naar wat kán! Het aanbieden van een beschermde toegang tot een veilige internetomgeving is hierbij een basis onderdeel voor een toekomstgericht aanbod van persoonlijke internetdiensten aan cliënten. Want iedereen moet volgens Link4All deelnemer Prinsenstichting zonder beperkingen op zijn of haar eigen manier kunnen deelnemen aan de digitale wereld. Daarom wordt het betrouwbare Link4All platform ‘Ikbenonline.com’ gebruikt. Lees over het succes, en over een zorg minder bij Prinsenstichting.

Prinsenstichting ontsluit internet voor mensen met beperking

Op de website van Zorgvisie is een artikel geplaatst over Link4All deelnemer zorgorganisatie ‘Prinsenstichting’ uit Purmerend. Prinsenstichting ontsluit op een veilige manier het internet voor haar cliënten door het online platform ‘Ikbenonline.com’ te gebruiken.

Dit initiatief past binnen de doelstelling van de stichting om mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen om een zo normaal mogelijk leven te leiden. De digitale wereld maakt hier een integraal onderdeel van uit, daar mag niemand van buitengesloten worden volgens Prinsenstichting.

“Ikbenonline.com geeft onze cliënten meer vrijheid en is erg leerzaam. Via internet vergroot het niet alleen de leefwereld, maar ook het zelfvertrouwen van de cliënten. ‘Ikbenonline.com is nu al een groot succes.” – Dannie Struijf, regiomanager Prinsenstichting

Vanuit ‘Ikbenonline.com’ kunnen de cliënten van Prinsenstichting in contact blijven met andere gebruikers via Vriendenboek (een soort Facebook), Mailen, Videochatten, Muziekvideo’s bekijken, Online gamen. Het platform biedt veel opties voor elke cliënt. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om andere websites bezoeken. Dit kan op aanvraag en na goedkeuring van de cliëntbegeleider.

Via het ‘Ikbenonline.com’ platform is het voor cliëntbegeleiders eenvoudig om voor elke cliënt de persoonlijke instellingen te veranderen. Zo kunnen de internet mogelijken met de cliënt en zijn persoonlijke (leer)programma meegroeien. Het platform is enkel te gebruiken met een door Link4All uitgegeven inlogcode. Inmiddels beschikken bij Prinsenstichting naast 105 cliënten, nog eens 35 cliëntbegeleiders en ouders over een account.

‘Ikbenonline.com’ – Link4All

‘Ikbenonline.com’ is een landelijk platform van waaruit mensen met een verstandelijke beperking toegang hebben tot een veilige internetomgeving. Het platform is het resultaat van een samenwerking tussen tien zorggroepen die zich onder de naam Link4All inzetten om mensen met een beperking te ondersteunen in de digitale maatschappij.

Vergroten leefwereld 

Dannie Struijf, regiomanager bij Prinsenstichting: ‘Ikbenonline.com is nu al een groot succes. Door ‘Ikbenonline.com’ kunnen onze cliënten op een veilige en beschermde manier toch deel uitmaken van de grote digitale maatschappij. Dat is belangrijk, want dat vergroot niet alleen de leefwereld, maar ook het zelfvertrouwen van de cliënten.

Positieve reacties van cliënten, ouders, begeleiders en -veilige- sociale media contacten

De eerste reacties van zowel cliënten als ouders en medewerkers zijn dan ook uiterst positief. ‘Ikbenonline.com’ geeft de cliënten meer vrijheid en is daarnaast erg leerzaam, doordat ze toegang hebben tot veel nieuwe informatie. Er ontstaan vaak nieuwe interesses, bijvoorbeeld doordat cliënten in aanraking komen met nieuwe muziekstijlen.

Meer informatie