Artikel introductie tekst

Prinsenstichting ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking om een zo ‘normaal’ mogelijk leven te leiden. De digitale wereld hoort hier vanzelfsprekend ook bij. Steeds meer cliënten gebruiken hiervoor het veilige internetplatform ‘Ikbenonline’. Inmiddels maken bij Prinsenstichting al meer 200 cliënten en 50 begeleiders dagelijks enthousiast gebruik van ‘Ikbenonline’.  

Veilig internetten

‘Ikbenonline is bij Prinsenstichting in een korte tijd uitgegroeid tot een groot succes. Het is ook geschikt voor mensen met ernstige of meervoudige verstandelijke beperkingen. Het platform kan makkelijk kan worden aangepast door begeleiders. Voor elke gebruiker ontstaat zodoende een persoonlijke versie van Ikbenonline.

“Ikbenonline geeft onze cliënten meer vrijheid en is daarnaast erg leerzaam.” – René Klaver, Begeleider Cliënteninternet

De beschikbare modules en functies van Ikbenonline sluiten precies aan op de mogelijkheden van de cliënt. Hierdoor kunnen de cliënten van Link4All deelnemer Prinsenstichting op een veilige en beschermde manier toch deel uitmaken van de grote digitale maatschappij.

Ikbenonline vergroot de leefwereld van cliënten

twee blije vrouwen kijken lachend in de cameraDigitale participatie is voor onze cliënten belangrijk”, aldus René Klaver van Prinsenstichting. Sinds de introductie bij Prinsenstichting is René als projectleider nauw betrokken bij het succes van Ikbenonline. Zijn  ervaring is dat Ikbenonline de leefwereld vergroot van mensen met verstandelijke beperkingen.

Ikbenonline geeft cliënten meer vrijheid en is daarnaast erg leerzaam, door de makkelijke toegang tot veel nieuwe informatie. Veel cliënten vinden bijvoorbeeld al snel nieuwe muziekstijlen. Er is voor elke gebruiker steeds weer van alles nieuws te ontdekken.

Meer zelfvertouwen door digitaal meedoen

Volgens René Klaver is door Ikbenonline ook het sociale netwerk bij Prinsenstichting vergroot. Veel cliënten houden onderling contact met elkaar. Het leidt zelfs tot oude bekenden die elkaar weer tegenkomen. Door het platform hebben ze op een veilige en beschermde manier online weer contact met elkaar. Door de digitale participatie neemt ook het zelfvertrouwen toe van cliënten. Online meedoen is ontzettend belangrijk voor het zelfvertrouwen van mensen met verstandelijke beperkingen.

Ikbenonline

Mensen met een verstandelijke beperking krijgen door Ikbenonline toegang tot een veilige internetomgeving. Cliënten kunnen in contact blijven met andere gebruikers via het Vriendenboek.  Dit is een soort Facebook waarmee makkelijk berichten, foto’s en dergelijke kan worden gedeeld. Er zijn allerlei modules die in een brede behoefte voorzien. Mailen, videochatten, muziekvideo’s bekijken, online gamen en andere websites bezoeken is voor iedereen mogelijk.

Alle modules en functies worden beheerd door de cliëntbegeleider. Op aanvraag en na goedkeuring van de cliëntbegeleider kunnen nieuwe modules aan het persoonlijke profiel van de cliënt worden toegevoegd.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Lees verder op de website van Link4All

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!