Maak kennis met de ‘Vrienden van Tragelzorg’. Lees verder over deze onafhankelijke stichting die cliënten van Link4All deelnemer Tragelzorg ondersteunt bij de dagelijkse uitdagingen die de digitale maatschappij biedt aan iedereen met beperkingen. 

Een leven als ieder ander, gewoon meedoen, is voor mensen met een beperking niet eenvoudig. Het kost vaak extra geld. Geld dat uit reguliere financiering of eigen inkomen niet beschikbaar is. Gewoon meedoen is door snelle digitale ontwikkelingen voor veel mensen niet meer mogelijk zonder de hulp van vrienden. Voor mensen een verstandelijke beperking het hoge temp soms nog moeilijker bij te houden. Dan kan een beetje extra aandacht al snel een groot verschil maken.
[one_half spacing=”yes” last=”no” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” link=”” hover_type=”none” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

“Gewoon meedoen, dat wil iedereen. Daarom ben ik betrokken bij deze Vrienden. U toch ook?”

Jan Lonink, voorzitter bestuur ‘Vrienden van Tragelzorg’ 

[/one_half]
[one_half spacing=”yes” last=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” link=”” hover_type=”none” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]De ‘Vrienden van Tragelzorg’ vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ook digitaal. E-mail, Skype, WhatsApp, internetbankieren, het digitale loket van de gemeente… Voor veel mensen heel gewoon. Via internet en sociale media komen mensen met elkaar en met instanties in contact. Het ontbreken van vaardigheden om ermee om te gaan, kan dat in de weg staan.[/one_half]
Voor mensen met een verstandelijke beperking is het hebben van de benodigde vaardigheden niet vanzelfsprekend. Ook is omgaan met de gangbare toepassingen op internet of in de sociale media vaak niet eenvoudig. Er zijn speciale apps en programma’s nodig of aangepaste apparatuur.

De ‘Vrienden van Tragelzorg’ ondersteunen daarom activiteiten, voorzieningen, projecten en investeringen voor mensen met een verstandelijk beperking. Bijvoorbeeld door cursussen mogelijk te maken of bij te dragen aan het ontwikkelen van speciale hard- en software of besloten internetcafés.

Of neem eens een kijkje op de website van het bijzondere project Zeeland 2.0 waar ook de ‘Vrienden van Tragelzorg’ een bijdrage aan geleverd hebben. Het is een prachtig voorbeeld hoe mensen met een verstandelijke beperkingen vaak met kleine aanpassingen toch gewoon mee kunnen doen met de digitale maatschappij.

Word ook vriend van de ‘De Vrienden van Tragelzorg.’ Met een kleine donatie ben je snel veel nieuwe vrienden rijker en steun je het belangrijke werk van ‘De Vrienden van Tragelzorg’.

Meer informatie: