Veel mensen ervaren moeite bij het goed kunnen volgen van onderwijs. Voor slechtziende en blinde leerlingen komt er een uitdaging bij. Dat geldt ook voor scholen, docenten, ouders en begeleiders. Dit vraagt om ondersteuning zodat iedereen kan komen in het openbare onderwijs. De nieuwe website van eduVIP  draagt hieraan. De uitgebreide verzameling kennis, informatie en de praktische middelen is op de geheel vernieuwde website nog beter te vinden.

EduVIP is een unieke bron van onderwijsmateriaal voor leerlingen met een visuele beperking. Ondanks de enorme behoefte is Nederland het enige Europese land dat een dergelijke nationale faciliteit biedt.

De verbeterde website van eduVIP maakt het vinden relevante informatie eenvoudig. Met de nieuwe website onderstrepen Link4All deelnemers Koninklijke Visio en Bartiméus het belang van digitale hulpmiddelen en praktische aanpassingen in het onderwijs voor mensen met een visuele beperking.

Wat staat op de nieuwe website van eduVIP?
De website van eduVIP biedt relevante informatie, nieuws en veel achtergrond informatie over actuele thema’s die van toepassing zijn op onderwijs voor slechtziende en blinde leerlingen en studenten. Neem zelf een kijkje vindt alles over aangepast lesmateriaal, hulpmiddelen, examens, of lees over wet- en regelgeving, ICT-ondersteuning of oogheelkundige aandoeningen op de website van eduVIP.

Visio en Bartiméus
Koninklijke Visio en Bartiméus zijn initiatiefnemer van eduVIP. Beide organisaties werken intensief samen om Passend Onderwijs te bieden aan leerlingen en studenten met een visuele beperking . Visio en Bartiméus streven ernaar dat iedere slechtziende of blinde leerling of student optimaal onderwijs krijgt. Daarbij werken ze continu aan onderwijsinhoudelijke verbeteringen.

Meer informatie