Link4All deelnemer Pameijer heeft een nieuwe app voor de iPad ontwikkeld en stelt deze nu ook gratis beschikbaar. Het Ik Boekje is een applicatie voor de Ipad, ontwikkeld voor kinderen met een (ernstig) meervoudige beperking. Een hulpmiddel voor ouders, begeleiders en anderen dat helpt de emoties, het communicatief gedrag van het kind eerder te herkennen en erop te reageren.

Het doel van het Ik Boekje is dat zorgverleners en verwanten de cliënt beter begrijpen, dat de cliënt zich ook beter begrepen voelt en wordt erkend in zijn emoties en wensen. Het Ik Boekje bevat informatie over de manier waarop het kind of de jongere zich emotioneel uit. Dat maakt het voor begeleiders en zorgverleners makkelijker om met cliënten te communiceren.

Ook kunnen doormiddel van het Ik Boekje begeleiders, het thuisfront en andere zorgverleners elkaar op de hoogte houden over de gebeurtenissen van de dag. Bijvoorbeeld door het delen van foto’s en filmpjes. Die geven niet alleen een leuke indruk van de dag, maar kunnen ook heel nuttig zijn om een diagnose te stellen in gesprek met de arts.

Voor kinderen en jongeren met een (ernstig) meervoudige handicap is deze nieuwe app een uitkomst.

download informatie