Artikel introductie tekst

Onlangs kwamen zo’n 900 zorgprofessionals van de Link4All deelnemers Bartiméus en Koninklijke Visio en de Robert Coppes Stichting bijeen voor de eerste gezamenlijke Kennisdag in de visuele sector.

Nuttige informatie en nieuwe inspiratie

De  uitwisseling van kennis en ervaring in de zorg voor slechtziende en blinde mensen heeft bij veel deelnemers voor nuttige informatie en nieuwe inspiratie gezorgd. Al met al was deze eerste kennisdag op 14 juni 2018 een zeer geslaagde dag zodat inmiddels al weer wordt nagedacht over het organiseren van een vervolg in 2019.

Meer dan 60 workshops

De kennisdag bood meer dan 60workshops over tal van onderwerpen in de ondersteuning van mensen met een visuele beperking. Er was vooral veel belang voor workshops die diverse thema’s behandelen over innovatie en technologie, nieuwe hulpmiddelen en methodieken, visuele problemen door niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mentale problematiek en een actueel onderwerp als “toegankelijkheid” voor mensen met een beperking.

“De Kennisdag is door workshoppresentatoren, kraamhouders en deelnemers enorm goed ontvangen. Deze dag krijgt in de toekomst zeker een vervolg!”, – Paula Woudenberg, kennisdirecteur Bartiméus.

Cliënten en ervaringsdeskundigen

Op tafel liggen drie grote vierkante Lego blokken in de kleuren blauw, geel en rood, met daarnaast een vel A4-papier met aantekeningen en schetjes die de drie Lego blokken voorstellen.Naast medewerkers van Visio waren ook enkele cliënten,  waaronder meerdere bewoners met een visuele beperking op de Kennisdag aanwezig. Twee bewoners vertelden over de nieuwe de-escalatietraining voor mensen met een (licht-) verstandelijke beperking die samenwonen in een groep. In een andere workshop lichtten vijf bevlogen ervaringsdeskundigen toe wat zij kunnen betekenen voor cliënten die beginnen aan hun revalidatie.

In de toekomst opnieuw een gezamenlijke kennisdag

Doel van de kennisdag was ook dat professionals elkaar na vandaag nog beter vinden dan voorheen. Slechtziende en blinde medewerkers zijn op de dag ‘gekoppeld’ aan een buddy van een andere organisatie. De workshops waren veelal gezamenlijke presentaties van medewerkers van verschillende zorginstellingen. Naast veel nieuwe kennis hebben veel deelnemers ook nieuwe contacten weten te leggen.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Aanvullende informatie op de website van Link4All:

Aanvullende informatie op andere websites:

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!