Link4All deelnemer Pameijer is enige tijd geleden een test gestart met de inzet van de sociale robotdieren Bo (zeehond) en Abby (poes). Uit deze testfase moet blijken in hoeverre de aaibare robots bijdragen aan de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren met een ernstige beperking.

De sociale robotdieren zijn nieuwe ondersteuningsmiddelen voor kinderen en jongeren met een ernstige beperking. Onlangs vierden kinderen, ouders, ondersteuners en sponsors de start van de testperiode met een ‘geboortefeest’, inclusief beschuit met muisjes! Inmiddels zijn de robot zeehond ‘Bo’ en kat ‘Abby’ vertrouwd geraakt met de kinderen.

Meisje houdt een knuffel robot zeehond lief vastDe dieren voelen zacht aan, maken geluiden en reageren op aaien en knuffelen. Bo is een sociale zeehond robot die mensen stimuleert bij het aangaan van contact en interactie. Hij helpt mensen die moeilijk kunnen communiceren om te reageren op prikkels uit hun omgeving. Abby reageert altijd op een poeslieve manier.

 

Margareth Basart, adviseur e-ondersteuning van Pameijer:

‘Pameijer kijkt altijd naar mogelijkheden om mensen te ondersteunen bij het omgaan met hun beperkingen. Techniek kan daarbij een belangrijk hulpmiddel zijn. Er is veel mogelijk tegenwoordig!’

 

Pameijer test bij verschillende ontwikkelcentra of de sociale robots de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren met een ernstige beperking versterkt. Door actie en reactie te stimuleren wordt gemeten of het contact tussen kind en omgeving verbetert. De ‘dieren’ worden ingezet als aanvulling op de bestaande ondersteuning. De eerste resultaten worden in 2017 bekend.

Meer informatie:

Website Pameijer