De jury van de VGN Gehandicaptenzorgprijs heeft uit alle inzendingen elf projecten geselecteerd die in aanmerking komen voor de VGN Gehandicaptenzorgprijs 2016. Link4All is er trots op dat van de elf geselecteerde inzendingen er maar liefst vier zijn aangedragen door Link4All deelnemers. Zowel Middin, Amerpoort en Bartiméus (2x) staan met kansrijke projecten op de shortlist.

De VGN reikt één keer in de twee jaar de Gehandicaptenzorgprijs uit. Deze prijs beloont producten die de praktijk van de gehandicaptenzorg verder verbeteren. Met de prijs wil de VGN kennisontwikkeling, kennisverspreiding en verdere professionalisering van de medewerkers in de gehandicaptenzorg stimuleren.

De jury heeft van alle elf shortlist projecten aanvullende documentatie opgevraagd. Op basis daarvan selecteert de jury de drie genomineerden die in september bekend worden gemaakt.

Op de shortlist 2016 staan de volgende vier projecten van Link4All deelnemers:

  • Bartiméus
    – Crowdingtraining voor kinderen met een visuele beperking van Bartiméus. Een training die zich specifiek richt op het verminderen van crowding, een probleem waar bijna de helft van alle kinderen met een visuele beperking last van heeft. Lees meer over het project Crowdtraining.
    – Serious game ‘Stop nu met pesten’ van Bartiméus. De serious game is speciaal ontwikkeld voor ouders, begeleiders en leerkrachten die kinderen en volwassenen met een beperking willen ondersteunen bij het omgaan met pestgedrag. Speel het online spel zelf op de website ‘Stop nu met pesten’.

De Gehandicaptenzorgprijs 2016 wordt uitgereikt tijdens de Kennismarkt op 2 november 2016 in Ede. Link4All wenst alle deelnemers aan de VGN Gehandicaptenzorgprijs 2016 veel succes!

 

Meer informatie: