Artikel introductie tekst

Koninklijke Visio organiseert samen met Albert Heijn de ‘Super Toegankelijk Hackathon’. Een driedaags evenement, waarin Visio samen met innovatieve koplopers de toegankelijkheid van het winkelen een boost vooruit willen geven.

Hoe maak je een supermarkt voor iedereen toegankelijk?

Tijdens de Hackathon wordt door diverse partners samengewerkt aan verbeteringen vanuit het perspectief van winkelende blinde en slechtziende mensen. De ontwerpen zijn erop gericht om de supermarkt toegankelijker én comfortabeler te maken voor álle bezoekers, slechtziend en niet-slechtziend.

Naast Link4All deelnemer Koninklijke Visio nemen onder andere ook Albert Heijn, TNO, Philips, Universiteit Twente en Oogvereniging deel aan de Hackathon. De Super Toegankelijk Hackathon vindt plaats op 24, 25 en 26 januari 2018.

Programma

De start van Hackathon bestaat uit een Shopping Experience bij AH XL in Eindhoven. De teams kunnen zelf ervaren hoe het is om met een visuele beperking boodschappen te doen. Daarna wordt twee dagen samengewerkt aan innovatieoplossingen in het dynamische en bruisende Strijp S op het voormalige werkterrein van Philips in Eindhoven.

Gewoon boodschappen doen

Uit alle dagelijkse dingen zouden blinde en slechtziende mensen het liefst gewoon boodschappen willen doen. Zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek onder de doelgroep.

Gelukkig is de manier waarop we vandaag de dag winkelen niet hoe we het in de toekomst zullen doen. Winkelexperts voorspellen voor de komende jaren een nieuwe manier van shoppen: het winkelen in een fysieke winkel zal gecombineerd worden met online en digitale mogelijkheden die zorgen voor een meer persoonlijke “klantreis”. Technologische innovaties spelen een grote rol bij deze aangenamere winkelervaring.

Toegankelijkheid als norm

Visio ziet kansen om het winkelen van de toekomst toegankelijker te maken. Door nu in te haken op deze algemene ontwikkelingen en slechtziende en blinde mensen vooraan te plaatsen in het ontwerptraject, zorgen we voor een winkelervaring waar iedereen profijt van heeft!

Super Toegankelijk Hackathon

Om die reden organiseert Koninklijke Visio de Super Toegankelijk Hackathon: een driedaags evenement, waarin we samen met AH en betrokken partijen de toegankelijkheid van het winkelen een boost willen geven. Een eigentijds format om innovatie, kennis, deskundigheid en creativiteit te koppelen. De snelkookpan van de Hackathon staat garant voor opzienbarende resultaten.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Lees verder op de website van Link4All

Lees verder op andere websites

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!