Meld je aan een kom ook a.s. 22 april naar de Open dag ‘Beperkt zien en toch bewegen’ van Link4All deelnemer Koninklijke Visio. De Open dag staat in het teken van bewegen en laat de mogelijkheden zien en ervaren voor bewegen en sporten voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking.

Voor mensen met een verstandelijke en visuele beperking zijn voldoende beweging en gezondheid niet altijd vanzelfsprekend. Hierdoor hebben zij een verhoogd risico op het krijgen van gezondheidsproblemen, vaak ook als gevolg van motorische beperkingen. Visio ondersteunt cliënten in het hanteren van een gezonde leefstijl. Het doel daarbij is dat zij optimaal kunnen participeren in de maatschappij.

Ervaar Goalball, Wii-spel, Tandem, Spinning en nog veel meer. Wilt u weten hoe je een spelletje Goalball speelt of welke oefeningen er worden gedaan en hoe deze worden uitgevoerd bij Beweeg je fit? De cliënten en medewerkers van Visio geven doorlopende demo’s en uitleg over verschillende bewegingsactiviteiten die zeer geschikt zijn voor mensen met een visuele beperking: de paralympische sport goalball, beweeg je fit, spinning, dansen en theater, fietsen op de duofiets of tandem, wii-spel, oriëntatie en mobiliteit. Ook kunt u de E-tandem (elektrische tandem) uitproberen en ziet u hoe de Visio Kijkwijzer werkt: met eenvoudige oefeningen toch bewegen op de werkplaats of woning.

Zoekt u als ouder/verzorger voor uw kind een zinvolle invulling voor dagbesteding of vrije tijd op het gebied van bewegen en sport? Of werkt in u in de (thuis) zorg met cliënten met een visuele en verstandelijke beperking. Op deze dag kunt u kijken of er voor hen mogelijkheden zijn in Huizen. Werkt u als fysiotherapeut, sportschoolmedewerker of in het welzijnswerk en wilt u zich een beeld vormen van mogelijkheden op het gebied van bewegen met een visuele en verstandelijke beperking?

U bent van harte welkom van 13.00 tot 16.00 uur bij Visio Elizabeth Kalishuis aan de Bovenweg 2 in Huizen.

Aanmelden
Graag voor 7 april a.s. via: opendag@visio.org met vermelding van uw naam en met hoeveel personen u wilt komen.

‘Beperkt zien en toch bewegen’ – open middag Visio in Huizen
Visio Elizabeth Kalishuis, Bovenweg 2, 1276 XZ Huizen
22-04-2016 | 13.00 – 16.00 uur

Meer informatie
Website Koninklijke Visio