Een iPad is heel goed in te zetten voor mensen met een (ernstige) meervoudige beperking (E)MB. Er zijn voor de (E)MB doelgroep heel veel apps beschikbaar waarmee op eenvoudige wijze tal van vaardigheden kunnen worden geleerd. Veel van de apps zijn van origine voor hele jonge kinderen ontworpen en zijn zodoende niet afhankelijk van taligheid. Daardoor is de iPad uitstekend geschikt om allerlei vaardigheden mee trainen voor (E)MB cliënten.

Ingen Kok is Projectleider cliënt ICT wonen & dagbesteding bij Link4All deelnemer Visio en heeft goede ervaringen over de inzet van een iPad bij (E)MB cliënten. “Met de iPad is het mogelijk om op een leuke manier allerlei vaardigheden te trainen zoals aandacht focussen, actie – reactie oefenen, woordenschat vergroten, communiceren en nog veel meer.  Bovendien is de iPad een hedendaags apparaat wat niet stigmatiserend is”, aldus Ingen.

Link4All verzamelt binnen de aangesloten zorgorganisaties ervaringen en best practices over de inzet van de iPad bij vergroten van de digitale zelfredzaamheid van mensen met beperkingen. Lees via onderstaande links meer over de ervaringen en best practices van Visio over inzet van een iPad bij mensen met een (ernstige) meervoudige beperking: