Artikel introductie tekst

In de wintermaanden is het in veel families een gezellige gewoonte om met elkaar een spelletje te spelen. Veel slechtziende en blinde mensen zitten graag aan tafel voor een praatje en een spelletje. Helaas zijn de meeste bordspellen niet geschikt om makkelijk mee te kunnen doen. Lees de handige tips van Visio waarmee veel spellen beter toegankelijk worden voor iedereen.

Kleine aanpassingen maken vaak al een groot verschil

Vier gekleurde speelkaarten met braille tekens

Soms is een simpele verandering al voldoende om een bordspel aan te passen voor mensen met een visuele beperking. Zo kan de afspraak dat de spelleider de punten voor iedereen noteert al een verschil maken. Of pionnen met andere kleuren die duidelijker van elkaar te onderscheiden zijn.

“Met de tips van Visio wordt elk bordspel toegankelijker en kunnen mensen met een visuele beperking ook gezellig meespelen.”

Lees alle tips van Visio

Op de website van Link4All deelnemer Visio staat een overzicht van alle tips. Vaak zijn onderlinge afspraken over de uitleg van het spel al genoeg. Maar er is veel meer mogelijk. Bezoek de website van Visio en lees alle tips voor bordspelletjes.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Lees verder op de website van Link4All

Lees verder op andere websites

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!