Artikel introductie tekst

Scribit is een nieuw online platform waarmee eenvoudig YouTube video’s kunnen worden voorzien van beeldbeschrijving. Iedereen kan meedoen. Zo maken we samen de leukste, belangrijkste en grappigste online video’s ook toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Elke dag komen er nieuwe audiodescripties bij.

Uniek en innovatief platform

Scribit is een uniek en innovatief platform waarmee YouTube video’s makkelijk toegankelijk kunnen worden gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Door aan de video’s audiodescriptie toe te voegen kunnen slechtziende en blinde mensen ook de hele video meebeleven.

“Audiodescriptie bij online video’s maakt het verschil tussen mee kunnen doen of niet meedoen” – Maaike, Ambassadeur Scribit

Scribit is een initiatief van Bartiméus Fonds in samenwerking met Readspeaker. Scribit is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met de Link4All deelnemers Bartiméus en Koninklijke Visio.

Audiodescriptie

logo scribit help mee scribit.tvMet Scribit kan eenvoudig een audiodescriptie aan een YouTube video worden toegevoegd. Audiodescriptie is een ingesproken beschrijving van de visuele elementen van de video. Door te luisteren naar de beschrijving over wat er in beeld gebeurt kunnen slechtziende en blinde mensen veel beter YouTube video’s volgen.

Iedereen kan meedoen

Bekijk op de website van Scribit een interessante YouTube video en voeg makkelijk zelf een audiodescriptie toe. Zo groeit de database met toegankelijke YouTube video’s voor mensen met een visuele beperking. Op de website van Scribit staat alles voor iedereen duidelijk uitgelegd. Door de handige tutorials en makkelijke stappen kan elke nieuwe gebruiker binnen enkele minuten aan de slag.

Samen YouTube video’s toegankelijker maken

Op het platform kunnen gebruikers eenvoudig een audiodescriptie toevoegen aan een YouTube video. Of bij een gewenste YouTube video op het platform een audiodescriptie aanvragen. Zo wordt snel duidelijk wat de meest gewenste YouTube video’s zijn van de visueel beperkte gebruikers van het platform. Gebruikers die wel goed kunnen zien kunnen een audiodescriptie toevoegen. Zodra de video met audiodescriptie beschikbaar is krijgt de aanvrager automatisch bericht. Alles wordt ook duidelijk uitgelegd in de YouTube video van Scribit.

Updates voor smartphones en tablets volgen

Het platform is onlangs opgestart en werkt inmiddels al op laptop en desktop computers. Scribit voor smartphones en tablets wordt nog getest. Er wordt hard gewerkt aan een versie die ook geschikt is voor iPhones en iPads. Scribit is nog niet geschikt voor alle browsers. Gebruik Chrome, FireFox of Safari.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!