Na de nominatie voor de ASN Wereldprijs in 2015 heeft ExceptionAll zich dit jaar geplaatst voor deelname aan het een zorgverbeteringsinitiatief ‘HeldCare’. Link4All is supporter van ExceptionAll en feliciteert oprichter Maartje van Hees met de selectie voor deelname aan het HeldCare-traject.

HeldCare is door Social Enterprise NL en de Achmea Foundation ontwikkeld vanuit de wens om sociaal ondernemerschap in de zorg aan te moedigen en te ondersteunen. Onder begeleiding van experts en ervaren coaches werken binnen HeldCare jaarlijks tien initiatieven aan het vergroten en versnellen van hun positieve impact in de zorg- en welzijnssector.

ExceptionAll helpt zorgorganisaties en hun zorgvragers, zoals mensen met een beperking of langdurige gezondheidsklachten, om eHealth producten en diensten optimaal te benutten. Door training en advies te geven. Maar vooral ook door een helpdesk te bieden. Dit doet ExceptionAll met een team mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en die de zorg als geen ander van binnenuit kennen.

HeldCare is voor ons een ideale mogelijkheid om samen met andere maatschappelijk gedreven ondernemers na te denken over mogelijkheden om de kwaliteit van leven voor eHealth-gebruikers te verbeteren, en om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal in hun werk te coachen en te begeleiden.” – Maartje van Hees, oprichter ExceptionAll

Maartje van Hees

Maartje van Hees

ExceptionAll is opgericht door Maartje van Hees en mede voortgevloeid uit de samenwerking met Link4All deelnemer Amerpoort tijdens  de bouw van ‘Klikik’, en de centrale rol die cliënten van Amerpoort daarin bleken te kunnen spelen. Naar aanleiding van het ‘Klikik-project’ is het inzicht ontstaan dat er veel behoefte bestond voor een nieuw initiatief dat zorgorganisaties kan begeleiden bij het ontwikkelen en gebruiken van digitale toepassingen.

Er zou volgens Maartje eigenlijk geen onderscheid gemaakt mogen worden tussen mensen met een beperking of zonder een beperking. Alle digitale toepassingen zouden als vanzelfsprekend toegankelijk en bruikbaar moeten zijn voor iedereen. Helaas is dat nog niet het geval en is er nog veel werk te verzetten zodat iedereen volwaardig gebruik kan maken van de vele mogelijkheden dit het internet de zorg te bieden heeft. Hetzelfde geldt voor de arbeidsmarkt. Er is zoveel meer dat mensen met een zogenaamde beperking wél kunnen dan wat ze niet kunnen; het is doodzonde om de talenten van deze mensen niet te benutten, aldus Maartje.

Link4All wenst ExceptionAll veel succes in het Heldcare-traject!

Ga voor meer informatie naar: