Artikel introductie tekst

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft onlangs een nieuw programma gepresenteerd: ‘Volwaardig leven met een beperking’. Het programma is gericht op het verbeteren van passende zorg voor mensen met een beperking en wil meer ondersteuning bieden aan familie en verzorgers.

Eenvoudig verteld

In oktober 2018 is door minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het programma ‘Volwaardig Leven met een beperking’ gepresenteerd. Tijdens de presentatie in de ‘Week van de toegankelijkheid’ zijn de plannen en bijbehorende maatregelen door de minister toegelicht. Op de website van het overheid wordt het programma eenvoudig verteld in begrijpelijke taal. 

Programma ‘Volwaardig Leven’

grafische voorstelling van vier mensen die elkaar feliciteren waarbij ook iemand in een rolstoel zitHet programma heeft drie doelen om gehandicaptenzorg te verbeteren. Om deze doelen te kunnen halen voorziet het programma in allerlei maatregelen. Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met professionals, zorginstellingen, belangenverenigingen en andere betrokkenen uit de zorg voor mensen met beperkingen. Hierbij zullen mensen met een beperking en hun naasten zoveel mogelijk meedenken en meebeslissen.

Plussen en minnen

De reactie van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) op het programma is niet geheel positief. Er staat veel goeds in, maar er ontbreken ook belangrijke onderwerpen volgens een artikel op de website van VGN.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Lees verder op de website van Link4All

Lees verder op andere websites

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!