Wil je uitvinden of aangepast wielrennen de sport voor jou is? Neem dan deel aan een van de tandemclinics die Link4All deelnemer Visio samen met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) organiseert. Speciaal voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 14 tot 22 jaar, met een visuele beperking.

Heb jij het gevoel dat er een sporttalent schuilt in jou? Houd je van snelheid en heb je wilskracht en de motivatie om te winnen? Meld je dan aan en doe mee.

Hoe ziet de kennismakingsclinic eruit?
Tijdens deze clinic kun je in brede zin kennismaken met tandemfietsen. Zo laten we je de sporttandem van dichtbij verkennen en krijg je enige techniek uitgelegd. Uiteraard stap je ook zelf op de tandem om te ervaren hoe je dat vindt. De clinic wordt begeleid door één of meerdere trainers van de KNWU. Ook is een slechtziende renner aanwezig om zijn verhaal te vertellen. Hoe is hij met zijn beperking zover gekomen in de sport? Wat heeft hij ervoor moeten doen en laten en wat betekent sporten voor hem? Een boeiend en inspirerend verhaal!

Tweede clinic voor talenten
Als tijdens de kennismakingsclinic blijkt dat je talent hebt voor het aangepast wielrennen, kun je je aanmelden voor een tweede clinic. Hierbij gaan we dieper in op wat er komt kijken bij professioneel tandemrijden. Ook brengen we in kaart wat je aanleg is voor de tandemsport en hoe je aan de slag kunt gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen. Wie weet word je wel opgenomen in het Talentteam Paracycling Tokyo 2020!

Data en locaties
De eerste kennismakingsclinics zijn gepland op:
– Zaterdag 5 november in Assen van 10.00 – 12.00 u (9.30 u verzamelen)
– Zaterdag 12 november op Papendal van 10.00 – 12.00 u (9.30u verzamelen)
De clinics beginnen met een woordje vooraf door een ervaringsdeskundige. Daarna gaan we ongeveer anderhalf uur op de tandem fietsen. Per clinic is er plaats voor maximaal 12 personen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Ben je slechtziend of blind en tussen de 14 en 22 jaar?
Wil je kennismaken met aangepast wielrennen?

Meld je dan aan via het aanmeldformulier op de website van Visio.

Meer informatie
Op de website van Visio en na je aanmelding ontvang je meer informatie.