Artikel introductie tekst

Tijdens de ‘Week van de Toegankelijkheid’ staat Nederland in het teken van het algemene belang dat alle mensen net als iedereen overal aan mee kunnen doen, met of zonder beperking. De Week van de Toegankelijkheid is dit jaar van 1 t/m 6 oktober 2018.

Activiteiten en acties

Overal in Nederland worden deze week door allerlei organisaties en instellingen activiteiten aangeboden om meer aandacht te vragen voor toegankelijkheid. Ook op straat worden acties gehouden die het belang van toegankelijkheid ondersteunen. Op de website van de ‘Week van de Toegankelijkheid’ staan alle activiteiten vermeld.

“Houd de lijn vrij!”

pictogram met een wit mannetje met blinde stok die over een blinde geleidelijn looptDe actie “Houd de lijn vrij!” is gericht op het vrijhouden van de geribbelde straattegels die de blindegeleide lijn vormen. Dit pad moet altijd vrij gehouden worden zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Een vrije blindegeleidelijn zorgt dat slechtziende of blinde mensen niet onnodig (extra) beperkt worden doordat de toegang of doorgang door obstakels is geblokkeerd. De Link4All deelnemers Koninklijke Visio en Bartiméus gaan samen met de Oogvereniging en de Robert Coppes Stichting op diverse locaties in Hilversum actie voeren.

Het belang van een vrije blindegeleidelijn

Helaas is het voor veel mensen niet duidelijk wat de blindegeleidelijn is of waar deze voor dient. Dat levert lastige en soms zelfs gevaarlijke situaties op voor de gebruikers. De actie “Houd de lijn vrij!” zal op straat demonstreren hoe belangrijk een toegankelijke en vrije blindegeleidelijn is.

Kom langs en doe mee

Steun onze actie door ons te helpen meer aandacht te vragen voor het vrijhouden van geleidelijnen. Iedereen is welkom en kan aan deze actie meedoen tussen 1 en 5 oktober 2018. Er is veel hulp nodig daarom is elke bijdrage goed te gebruiken. Stuur een email over de laatste details van de actie locaties naar: avbommel@steunbartimeus.nl.

EXTRA OPROEP:

De actie “Houd de lijn vrij!” zoekt nog enkele vrijwilligers die willen helpen door informatieflyers uit te delen:

  • woensdag 3 oktober tussen 15.00 tot 17.30 uur
  • vrijdag 5 oktober tussen 14.00 tot 17.00 uur

Meld je aan door een email te sturen naar: avbommel@steunbartimeus.nl.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Aanvullende informatie op de website van Link4All:

Aanvullende informatie op andere websites:

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!