Artikel introductie tekst

De eerste landelijke VG Hackathon was een doorslaand succes en heeft veel goede innovatieve resultaten opgeleverd. Link4All deelnemer Bartiméus kon in een sterk veld van meer dan 30 teams de derde prijs in de wacht slepen. De eerste prijs ging naar Kobal, de tweede naar Abrona.

Innovatief communicatiemiddel

Bartiméus heeft met ‘EyeEyeKapitein’ een nieuw innovatief communicatiemiddel gepresenteerd voor mensen die in een zorginstelling wonen voor verstandelijke gehandicapten. Het idee houdt in dat bewoners zelf gepersonaliseerde audioberichten over dagactiviteiten kunnen beluisteren en zich zelfstandig kunnen inschrijven. EyeEyeKapitein: meer zelfregie door technologie.

“We zijn vooral blij met het enthousiasme van alle organisaties die betrokken waren bij deze Hackathon”, aldus een teamlid van Bartiméus.

De eerste landelijke VG Hackathon bracht veel energie op door samen met alle zorgorganisaties tegelijkertijd een week lang aan diverse innovatieve oplossingen te werken.

‘EyeEyeKapitein’

Prototype van Eye-Eye-KapiteinVeel bewoners van Bartiméus kunnen vanwege hun visuele- en meervoudige beperking vaak niet lezen en schrijven. Hierdoor is zelfstandige toegang tot informatie over activiteiten op de woonlocatie beperkt en zijn ze afhankelijk van hun begeleider bij het maken van keuzes.

Prijswinnaar Bartiméus

Team Bartiméus neemt applaus en prijzen in ontvangst na de uitslag waarbij de derde prijs is gewonnen.De oplossing die Bartiméus hier in deze hackathon voor heeft bedacht, sprong er uit toen alle deelnemers hun idee vrijdag mochten pitchen in het auditorium van de Rabobank. Prijswinnaar Bartiméus won tijdens de spannende finale uiteindelijk de derde prijs.

Bartiméus en innovatie technologie

Bartiméus zet zich in Nederland al meer dan 10 jaar in om de mogelijkheden van technologie beter te benutten voor mensen met een beperking. “Daarom zijn we vooral ook blij met het enthousiasme bij alle organisaties die betrokken waren bij deze Hackathon”, aldus een teamlid van Bartiméus.

Bartiméus FabLab

Geïnteresseerd in de inzet van technologie voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking? Lees meer over de activiteiten op de website van Bartiméus FabLab.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Aanvullende informatie op de website van Link4All:

Aanvullende informatie op andere websites:

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!