Artikel introductie tekst

Bartiméus heeft een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Het meest opvallend is de nieuwe kleur groen die voor een optimale leesbaarheid en toegankelijkheid zorgt voor mensen met een visuele beperking. Het logo heeft een nieuw bijpassend motto: 100% leven.

Bartiméus: 100% leven

logo bartiméus fablab

Volgens Link4All deelnemer Bartiméus gaat het niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Meer dan 100 jaar staat Bartiméus voor: 100% leven voor mensen met een visuele beperking. De nieuwe frisse hijsstijl gaat hier nog beter bij helpen.

“De dubbele punt in het logo verwijst naar de letter B in braille.”

Bekijk op YouTube de nieuwe video van Bartiméus.

Bartiméus Fonds

De aanleiding voor de nieuwe huisstijl is de band met de vereniging die aan de basis staat van Bartiméus. De ‘Vereniging Bartiméus Sonneheerdt’ is per 1 januari 2019 overgestapt op een stichtingvorm en gaat verder met een nieuwe naam: Bartiméus Fonds.

Voor een betere herkenbaarheid van de intensieve samenwerking tussen Bartiméus en Bartiméus Fonds is gekozen voor dezelfde huisstijl en een verglijkbaar logo.

Bartiméus Fonds is de fondsenwervende instelling die de activiteiten van Bartiméus financieel mede mogelijk maakt. Bartiméus is de expertise-organisatie die verantwoordelijk is voor de zorg, innovatie, onderwijs en andere dienstverlening voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Lees verder op de website van Link4All

Lees verder op andere websites

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!