Doofblindheid is een bijzondere beperking die meer aandacht verdient. Daarom hebben Link4All deelnemers Bartiméus en Koninkijke Visio de handen ineen geslagen. Samen met de partners GGMD, Kalorama en Kentalis is besloten een landelijk centrum te openen om alle expertise rondom doofblindheid te bundelen en voor iedereen toegankelijk te maken. Kom gratis naar de feestelijke opening op 24 maart 2017 in Utrecht. Stel je vragen of luister naar interessante gastsprekers.

Op 24 maart is iedereen met interesse in doofblindheid van harte welkom bij de feestelijke opening van het nieuwe Landelijk Expertisecentrum Doofblindheid.

Het programma wordt geopend door Charlotte van de Molengraft, voorzitter van de Participatiegroep DoofBlinden binnen de Oogvereniging Nederland. De gastsprekers zullen zich richten op nieuwe inzichten en actuele thema’s rondom Doofblindheid. De gastsprekers zijn:

  • Frank Bluiminck ~ directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland
  • Marleen Janssen ~hoogleraar doofblindheid aan de Rijksuniversiteit Groningen
  • Dewi Hummelink ~ student aan het Deltion College in Zwolle, opleiding Grafische Vormgeving

Door de opening Landelijk Expertisecentrum Doofblindheid is er binnenkort één centraal punt waar iedereen terecht kan die behoefte heeft aan duidelijke en actuele informatie over Doofblindheid. Het centrum beantwoordt vragen over alle relevante thema’s rondom doofblindheid zoals:

  • beperkt zijn in horen én zien
  • gespecialiseerde zorg
  • maatschappelijke dienstverlening
  • onderwijs
  • werk

De opening van het Landelijk Expertisecentrum Doofblindheid is vrijdag 24 maart 2017 om 11.00 uur op het Kennisplein ‘Beperkt in Horen én Zien’ op de ZieZo-beurs in Utrecht. De toegang is gratis. Toegangskaarten zijn kosteloos te bestellen op de website van Ziezo.

Na de opening op 24 maart is het Landelijk Expertisecentrum Doofblindheid op werkdagen bereikbaar via: contact@dbconnect.info of 085 – 065 45 90.

De website het Landelijk Expertisecentrum Doofblindheid is na de opening op 24 maart te bereiken via www.dbconnect.info.

Meer informatie