window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-3396226-12');
Padvinder: Startpagina / Nieuws / Archief: Middin

Nieuws Archief

Thema: Middin

Kom in november experimenteren met technologie in het Innovatielab van Middin

26 oktober 2017|Labs4All, Middin|

Zet eens een Virtual Reality-bril op en ervaar hoe het is om een andere wereld te ontdekken. Probeer via oogbesturing een computer te bedienen. Of kom lekker in beweging met behulp van een computerspel. Laat je verrassen door wat het innovatielab te bieden heeft en breng in november een bezoek aan het Innovatielab van Middin in Rotterdam.

Stoer horloge helpt cliënten, begeleiders en mantelzorgers aan een betere grip op de dagindeling

24 juli 2017|Digitale zorg, Middin, Pameijer|

Al langere tijd wordt bij verschillende Link4All deelnemers geëxperimenteerd met digitale toepassingen die helpen bij een betere grip op de dagindeling. Dit is niet alleen belangrijk voor alle cliënten maar ook voor begeleiders en mantelzorgers. Bij Pameijer en Middin zijn uitstekende resultaten geboekt met een slim horloge. Dit horloge helpt iedereen die bijvoorbeeld moeite heeft met klokkijken, oriënteren in tijd, planning en organisatie van afspraken.

Unieke methode LifeWise zorgt voor betere begeleiding van mensen met LVB in grote steden

17 juli 2017|Labs4All, Middin|

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende complexe problematiek hebben het vaak moeilijk. Dat geldt vooral in de grote steden. Voor hulpverleners zijn ze vaak lastig bereikbaar. Door de hectiek van de grote stad is het een doelgroep die sneller voor overlast kan zorgen. Deze groep komt ook meer dan normaal in aanraking met politie en justitie. Betere begeleiding met de nieuwe methode gaat daar verandering in brengen.

Lees, luister en bekijk persoonlijke verhalen uit de zorg. Bezoek het nieuwe platform ‘Middin in Beeld’!

20 april 2017|Labs4All, Middin|

Sinds kort is het internet dankzij Middin een nieuw platform rijker: ‘Middin in Beeld’. Lees aangrijpende en persoonlijke verhalen. Of kijk films uit het de dagelijkse praktijk van de cliënten en medewerkers van Middin. Het nieuwe platform groeit al snel. Volg interessante en nieuwe ontwikkelingen bij Link4All deelnemer Middin, in de maatschappij en in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Middin in Beeld laat je de dagelijkse praktijk zien: over het veelzijdige aanbod van zorg, de vele successen, maar ook over lastige

Hersenz van mede-ontwikkelaar Middin wint de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016

19 december 2016|Labs4All, Middin|

Het behandelprogramma Hersenz dat mede ontwikkeld is door Link4All deelnemer Middin heeft de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016 gewonnen. Het succesvolle behandelprogramma van Middin helpt mensen bij de gevolgen van hersenletsel door ziekte of ongeval en won de hoofdprijs in de categorie ‘Vitale gemeenschappen en Zorg’. Cliënten zijn zeer tevreden over de behandeling, blijkt uit de vele positieve reacties en recent onderzoek.

Maar liefst vier inzendingen van Link4All deelnemers genomineerd voor VGN Gehandicaptenzorgprijs

26 augustus 2016|Amerpoort, Bartiméus, Labs4All, Middin|

De jury van de VGN Gehandicaptenzorgprijs heeft uit alle inzendingen elf projecten geselecteerd die in aanmerking komen voor de VGN Gehandicaptenzorgprijs 2016. Link4All is er trots op dat van de elf geselecteerde inzendingen er maar liefst vier zijn aangedragen door Link4All deelnemers. Zowel Middin, Amerpoort en Bartiméus (2x) staan met kansrijke projecten op de shortlist.

Middin leent 100 iPads uit en oogst veel positieve reacties, nuttige kennis en bijzondere ervaringen.

1 juni 2016|Labs4All, Middin|

In september 2015 is Link4All deelnemer Middin gestart met een grootschalig project om 100 cliënten met verstandelijke beperkingen vertrouwd te laten maken met het gemak van digitale middelen. Hiertoe zijn 100 iPad’s uitgeleend voor een half jaar. Het project iPad-Bibliotheek heeft voor veel positieve reacties gezorgd van zowel cliënten als begeleiders.

Middin lanceert nieuwe app over seksuele voorlichting: ‘Lief en Lijf’

15 oktober 2015|Digitale zorg, Middin|

Link4All deelnemer Middin heeft een nieuwe app ontwikkeld. De app geeft seksuele voorlichting aan jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Deze doelgroep is vaak niet goed voorgelicht en vindt het moeilijk om over seksualiteit te praten en toe te geven dat kennis hierover ontbreekt. Seksuele voorlichting speelt daarom een belangrijke rol in de ondersteuning door de begeleiding van Middin. De app is een mooie aanvulling op de persoonlijke voorlichting door de begeleider van Middin.

Koninklijke Visio en Middin slaan de handen ineen

25 september 2015|Labs4All, Middin, Visio|

Link4All deelnemers Koninklijke Visio en zorgorganisatie Middin bekrachtigen hun samenwerking met als doel laagdrempelige, toegankelijke en zichtbare ketenzorg te bieden aan mensen met een visuele beperking. Hiertoe ondertekenden voorzitter van de Raad van Bestuur M. de Bruine van Koninklijke Visio en voorzitter van de Raad van Bestuur, mevrouw G. van den Brink van Middin op maandag 21 september 2015 een samenwerkingsovereenkomst.

Lees Link4All Nieuws

Omdat digitaal niet voor iedereen gewoon is...

Deze website werkt beter met cookies
Link4All is pro-privacy en anti-spam
OK