‘Denktankapp’ is een nieuw initiatief waar Link4All deelnemer Amerpoort vanaf de conceptfase bij betrokken is. In samenwerking met Stichting E-Hulp en Reframing studio’s is de ontwikkeling gestart van een nieuwe app. De app gaat het stellen van alledaagse vragen voor cliënten met een verstandelijke beperking een stuk makkelijker maken. Via een slim algoritme legt de app verbinding tussen vragenstellers en vrijwillige experts die snel online kunnen helpen. Dit project zoekt nog zorginstellingen die als eerste de voordelen van de app willen ontdekken door te participeren aan de ontwikkeling van de ‘Denktankapp’.

Door inzet van Denktankapp vergroot de zelfredzaamheid van cliënten en kunnen begeleiders meer tijd overhouden voor andere hulp.

Projectleider Frank Schalken heeft samen met Reframing studio en Link4All deelnemer Amerpoort een concept bedacht voor cliënten die met alledaagse vragen zitten, en die niet altijd kunnen stellen: “Het verbindt dit soort vragen met de nieuwe vrijwilliger 2.0 die niet lang verbonden wil zijn, maar best een vraag van een cliënt wil beantwoorden. Het concept heeft zich al aardig bewezen bij blinden in het Be My Eyes project, waarbij we erin geloven dat dit voor onze doelgroep ook zal gelden. Immers iedereen wil iemand even helpen, maar vrijwel niemand wil lang verbonden zijn aan vrijwilligerswerk. We zijn nog op zoek naar andere instellingen die hier ook in geloven, en mee willen participeren om dit te ontwikkelen.”

De maatschappij wordt steeds complexer voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze lopen daardoor vaak tegen alledaagse problemen op. Omdat veel cliënten een beperkt sociaal netwerk hebben, stellen ze hun vragen aan hun begeleider. Maar die tijd wordt steeds schaarser. Met de beveiligde app Denktank kunnen mensen met een (lichte) verstandelijke beperking alledaagse vragen stellen aan meedenkers, mensen uit heel Nederland. De hulpvragen komen aan de hand van algoritmen bij de juiste, beschikbare meedenkers met de meest relevante kennis terecht. Door inzet van Denktankapp vergroot de zelfredzaamheid van cliënten en kunnen begeleiders meer tijd overhouden voor andere hulp. Door de inzet van de vele meedenkers ontstaat een veilig netwerk van eigentijdse vrijwilligers 2.0 die graag even willen helpen, maar ook flexibel willen blijven over tijd die ze willen besteden en wanneer ze online beschikbaar zijn.

Lees op de website van Denktankapp meer over dit geweldige initiatief.

Meer informatie: