Onlangs zette het Innovatielab van Link4All deelnemer Amerpoort en Reinaerde extra lure’s in op een pokéstop nabij restaurant ZiZo in Utrecht. Onder de noemer ‘#PokemonCare’ wisten de zorginstellingen mensen te bereiken die als computermaatje hun passie voor hun smartphone willen delen met cliënten met een verstandelijke beperking. Door aan te haken op dé hit van deze zomer kon het Innovatielab een nieuwe groep mogelijke vrijwilligers bereiken.

prijsuitreiking pokemon actie waarbij de 3 winnaars hun gewonnen prijzen tonenAmerpoort en Reinaerde vinden het belangrijk dat cliënten leren omgaan met de hedendaagse technologie om hiervan maximaal te kunnen profiteren. De instellingen zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met enige regelmaat cliënten een uurtje te ondersteunen in het gebruik van hun smartphone of computer.

Iedereen die maandag 8 augustus tussen 13.00 en 15.00 op deze Pokestop afkwam, ontving informatie over het vrijwilligerswerk als computermaatje. Onder de ingeschreven belangstellenden werden mooie prijzen verloot zoals Powerbanks, bluetooth speakers en een IT training.

Innovatielab
Het Innovatielab, een initiatief van zorginstellingen Amerpoort en Reinaerde, verkent technologische innovaties voor de zorg van mensen met een verstandelijke beperking. Volg het innovatielab op Twitter: @Innovatie_Lab.

Computermaatje worden?
Bezoek de website van Amerpoort voor meer informatie.