Artikel introductie tekst

Van 9 tot en met 13 april 2018 organiseren innovators vanuit het netwerk VGInnovators de eerste landelijke Hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Vijf dagen lang zal door 34 teams uit verschillende zorgorganisaties gezocht worden naar een antwoord op een centrale probleemstelling. Link4All deelnemers Amerpoort en Bartiméus doen ook mee met een team aan de Hackathon.

1e Landelijke Hackathon VG−zorg

Op de eerste landelijke hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg zullen 34 teams uit diverse zorgorganisaties zoeken naar een antwoorden rondom een centrale vraagstelling.

“Hoe kunnen we mensen met een verstandelijke beperking ook in de toekomst nog beter ondersteunen met behulp van technologie?”

Ter afsluiting zullen de teams op de vijfde dag hun uitkomsten presenteren tijdens de Demoday. Hierbij kiest de jury een winnaar van de Hackathon.

VG−Innovators netwerk

logo hackathon VGOm innovatie binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg naar een hoger niveau te tillen hebben innovatiemanagers van verschillende zorginstellingen de informele groep VG-innovators opgericht. Er is een gat tussen de beschikbare innovaties en de bestaande behoefte omdat zorginnovaties vaak niet aansluiten bij de vraag. Om verandering hierin te brengen gaan de deelnemers van de Hackathon als collectief, in diverse teams op zoek naar invulling van de behoefte vanuit de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Waarom Amerpoort deelneemt aan de Hackathon?

We willen heel Nederland laten zien dat we als VG–sector collectief samenwerken om te kunnen innoveren. Zo kunnen we beter in beeld brengen tegen welke uitdagingen we aan lopen. Door samen te werken, is niet iedereen opnieuw het wiel aan het uitvinden en kunnen we slimmer aan de slag door bijvoorbeeld de kosten van ontwikkeling te delen. Daarnaast slaan we een brug tussen de zorg en het bedrijfsleven.

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Lees verder op de website van Link4All

Lees verder op andere websites

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!