Koninklijke Visio

Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs,  wonen en dagbesteding.

De diensten van Visio zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen ook bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

Bij Visio kijken we naar wat wél kan in plaats van wat niét kan. Het vizier staat altijd gericht op resultaat, samenhang en betrouwbaarheid. Respect voor de cliënt en haar keuzes en de kwaliteit van zijn of haar leven staan bij ons voorop.

Cliënten inspireren ons om creatief en flexibel te werken. We werken voortdurend aan de ontwikkeling van kennis en vernieuwing van zorg, revalidatie en onderwijs, aangepast aan de wensen en behoeften van de cliënt en zoveel mogelijk gericht op maatschappelijke participatie.

logo Visio

Contact

Visio over Link4All

“De digitale maatschappij verandert snel en biedt veel nieuwe kansen. Door de bundeling van kennis binnen Link4All kunnen we die kansen optimaal benutten.” – Koninklijke Visio

Visio in Link4All Nieuws

  • grafische voorstelling van een tablet in gebruik

Kom 25 mei 2018 naar de Visio Breda ICT-informatiedag voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking

Visio Breda ‘De Blauwe Kamer’ organiseert op vrijdagmiddag 25 mei a.s. in het Ontmoetingscentrum een informatiemiddag over ICT-mogelijkheden voor mensen met een visuele beperking en verstandelijke beperking. De toegang voor de ICT-informatiemiddag is gratis en vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde.

  • grafische voorstelling van een rijtje gevels van huizen en een Visio Supermarkt en de link www.visio.org/hackathon

iGlobal wint de Koninklijke Visio Hackathon Super Toegankelijk met innovatie app ‘SHOPON’

Een app voor iedereen – haalbaar, concreet, onderscheidend en op korte termijn realiseerbaar. Met deze kwalificaties van de jury won iGlobal met de SHOPON app de door Link4All deelnemer Koninklijke Visio georganiseerde Hackathon voor een toegankelijkere supermarkt.

  • een vrouw zit en gebruikt de Pillo met enkele enthousiaste deelnemers aan de test op de achtergrond

Visio en de ontwikkeling van de ‘kussen-game-controller’ voor de Pillo spelcomputer

Gamen is weer een stap toegankelijker geworden door de ontwikkeling van een ‘kussen-game-controller’. Pillo is een spelcomputer waarvan de games worden bestuurd met een kussen als game controller. Door de kussen-game-controller en de verantwoorde spellen wordt gamen een gezonde activiteit die mensen uitdaagt tot samenwerken en fysiek bewegen. Aan de ontwikkeling van de Pillo is meegewerkt door Koninklijke Visio.

Visio Links

In de webwinkel vindt u unieke producten die onder professionele begeleiding worden gemaakt door cliënten van Visio. De webwinkel is in samenwerking met cliënten opgezet.

De Visio webwinkel Kunst & Cadeau laat cliënten succesvol participeren in de hedendaagse, digitale samenleving. De cliënten beheren zelf de webwinkel en zorgen dat uw bestellingen dagelijks met uiterste zorg worden verstuurd.

Bezoek de Visio webwinkel voor unieke kunstzinnige producten van textiel, keramiek, hout. Bekijk ook de grote collectie kaarsen en kunstwerken in de Visio webwinkel.

Koninklijke Visio test en onderzoekt in het zogenaamde ‘VisioLab’ nieuwe ontwikkelingen op bruikbaarheid en inzet voor mensen met een visuele beperking.

Het VisioLab kenmerkt zich door kortdurende onderzoeken naar vernieuwende, vaak technologische, ontwikkelingen. Elk onderzoek levert een duidelijk resultaat op, bijvoorbeeld een prototype, een adviesrapport of een vervolgonderzoek.

Ga naar de website van VisioLab voor een compleet overzicht van alle onderzoeken en resultaten.

Het Visio Kennisportaal bevat uiteenlopende digitale hulpvragen en ICT-onderwerpen gericht op blinden en slechtzienden. Visio medewerkers hebben hun kennis en expertise verwerkt in;

  • Handleidingen,
  • Tips,
  • Reviews,
  • Kenniskaarten.

De website van het Visio Kennisportaal is voor de gebruiker handig ingedeeld. Digitale hulpmiddelen zijn in categorieën ingedeeld o.a. Android, Apple, IOS, en Windows.

Link4All is een samenwerkingsverband tussen deze zorgorganisaties

logo Amerpoort

logo Baalderborggroep - Leef je leven

logo Bartimeus

logo EsDeGe-Reigersdaal

logo Prinsenstichting - Een zorg minder

logo Visio