Nieuws

Prinsenstichting bereikt in korte tijd meer dan 150 tevreden ‘Ikbenonline.com’ gebruikers

Volgens Prinsenstichting moet iedereen kunnen deelnemen aan de digitale maatschappij. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Speciaal voor deze groep cliënten maakt Prinsenstichting gebruik van het Link4All platform ‘Ikbenonline.com’. Sinds de introductie is in korte tijd het aantal tevreden gebruikers snel gestegen. 

9 november 2017|Landelijk Community Platform, Prinsenstichting|

Kom in november experimenteren met technologie in het Innovatielab van Middin

Zet eens een Virtual Reality-bril op en ervaar hoe het is om een andere wereld te ontdekken. Probeer via oogbesturing een computer te bedienen. Of kom lekker in beweging met behulp van een computerspel. Laat je verrassen door wat het innovatielab te bieden heeft en breng in november een bezoek aan het Innovatielab van Middin in Rotterdam.

26 oktober 2017|Kennis bevorderen en kennis delen, Middin|

Visio Vlogt: Neem een kijkje in de bijzondere wereld van Visio Wonen & Dagbesteding

Hoe maken we de buitenwereld bekend met al het gewone en bijzondere dat dagelijks gebeurt bij Wonen & Dagbesteding van Koninklijke Visio? Op die vraag kwam een bijzonder antwoord: “We starten een videoblog!”. Sindsdien zijn er al heel wat vlogs verschenen op het eigen Youtube videokanaal: Visio Vlogt. Hoe gaat dat in zijn werk? Lees hier bij Link4All een interview met Visio vlogster Mireille.

25 oktober 2017|Kennis bevorderen en kennis delen, Visio|

Bartiméus vergroot door technologie de wereld van mensen met een visuele beperking

Bartiméus wil dat mensen met een visuele beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Actieve en zelfstandige deelname aan de digitale maatschappij hoort daar vanzelfsprekend bij. Daarom wordt bij Bartiméus sterk ingezet op het gebruik van (digitale) technologie om de wereld van de cliënten te vergroten. 

Moeite met denken en last van een alledaagse vraag? Gebruik de VraagApp!

Sinds kort is de VraagApp beschikbaar. De VraagApp is ontwikkeld voor mensen met een cognitieve beperking. Omdat de samenleving voor mensen met een beperking soms gewoon iets te complex is. Met de VraagApp kan een alledaagse vraag worden gesteld aan een online community van flexibele vrijwilligers. Op die manier wordt de vraag snel beantwoordt en hoeft de vraagsteller niet te wachten op een zorgverlener.

19 oktober 2017|Amerpoort, Digitale Zorgproducten|

Ontdek het ‘VisioLab’ van Koninklijke Visio – expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen

Sinds begin van dit jaar heeft Koninklijke Visio een goede en snelle manier om nieuwe ontwikkelingen te testen en te onderzoeken op bruikbaarheid en inzet voor de Visio-doelgroepen; het zogenaamde ‘VisioLab’.  

28 september 2017|Kennis bevorderen en kennis delen, Visio|