Nieuws

Stoer horloge helpt cliënten, begeleiders en mantelzorgers aan een betere grip op de dagindeling

Al langere tijd wordt bij verschillende Link4All deelnemers geëxperimenteerd met digitale toepassingen die helpen bij een betere grip op de dagindeling. Dit is niet alleen belangrijk voor alle cliënten maar ook voor begeleiders en mantelzorgers. Bij Pameijer en Middin zijn uitstekende resultaten geboekt met een slim horloge. Dit horloge helpt iedereen die bijvoorbeeld moeite heeft met klokkijken, oriënteren in tijd, planning en organisatie van afspraken.

24 juli 2017|Digitale Zorgproducten, Middin, Pameijer|

Gratis rondleiding langs beelden ARTZUID in Amsterdam voor blinden en slechtzienden

De vijfde editie ARTZUID 2017 in Amsterdam is van start gegaan. Op donderdag 24 augustus 2017 is er een speciale gratis rondleiding voor mensen die slechtziend of blind zijn. Bij de rondleiding zal een gids aanwezig zijn. Er worden 60 abstracte beelden van naoorlogse kunstenaars gepresenteerd. Meld je aan en kom ook ‘kijken’.

21 juli 2017|Visio|

Unieke methode LifeWise zorgt voor betere begeleiding van mensen met LVB in grote steden

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende complexe problematiek hebben het vaak moeilijk. Dat geldt vooral in de grote steden. Voor hulpverleners zijn ze vaak lastig bereikbaar. Door de hectiek van de grote stad is het een doelgroep die sneller voor overlast kan zorgen. Deze groep komt ook meer dan normaal in aanraking met politie en justitie. Betere begeleiding met de nieuwe methode gaat daar verandering in brengen.

17 juli 2017|Kennis bevorderen en kennis delen, Middin|

‘Zien en gezien worden’, wie wil dat niet? Deelnemers gezocht voor groot landelijk onderzoek.

Ben je blind of ben je slechtziend? Doe dan mee aan een onderzoek voor een betere maatschappij voor mensen met een visuele beperking. Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) is in opdracht van Link4All deelnemer Bartiméus een groot landelijk onderzoek gestart.

14 juli 2017|Bartiméus, Kennis bevorderen en kennis delen, Visio|

Briljant in zijn eenvoud: ‘VraagApp’ wint Amsterdam City Fellowship Programma. Test je mee?

Vorige week is VraagApp uitgeroepen tot winnaar van het Amsterdam City Fellowship Programma. Het programma is gericht op sociale start-ups die complexe sociale uitdagingen van de stad aangaan met slimme oplossingen. VraagApp kreeg van de jury het predicaat: Briljant, in zijn eenvoud. Vanaf september verkrijgbaar voor iedereen. Nu start de test eindfase. Help je mee? Dan maak je een jaar lang gratis gebruik van VraagApp.

5 juli 2017|Amerpoort, Digitale Zorgproducten|

Nieuwe website voor EduVIP: Alles over onderwijs aan slechtziende en blinde leerlingen en studenten

Veel mensen ervaren moeite bij het goed kunnen volgen van onderwijs. Voor slechtziende en blinde leerlingen komt er een uitdaging bij. Dat geldt ook voor scholen, docenten, ouders en begeleiders. Dit vraagt om ondersteuning zodat iedereen kan komen in het openbare onderwijs. De nieuwe website van eduVIP  draagt hieraan. De uitgebreide verzameling kennis, informatie en de praktische middelen is op de geheel vernieuwde website nog beter te vinden.

18 mei 2017|Bartiméus, Kennis bevorderen en kennis delen, Visio|