Door de snelle ontwikkelingen op het gebied van ICT zijn hulpvragen van cliënten veranderd. Ook het zelf online antwoorden zoeken op ICT-vragen is niet meer weg te denken. Voor mensen met een visuele beperking is recent door Link4All deelnemer Koninklijke Visio een rijke bron van informatie online toegevoegd. Het Visio Kennisportaal bevat uiteenlopende digitale hulpvragen en ICT-onderwerpen speciaal gericht op blinden en slechtzienden.

Visio Kennisportaal online
Visio medewerkers hebben hun kennis en expertise verwerkt in handleidingen, tips, reviews en kenniskaarten over Android, Apple, IOS, Windows en vele andere thema’s. Voor cliënten van Visio die er niet uitkomen met de beschreven informatie kunnen contact opnemen met een medewerker door te chatten of te bellen. Het kennisportaal van Koninklijke Visio is vrij toegankelijk voor iedereen.

icoon van lampje op gele achtergrondZo zelfstandig mogelijk meedoen
Visio heeft de missie om zo zelfstandig als het gaat meedoen mogelijk te maken voor blinde en slechtziende mensen. Door kennis te delen die Visio ontwikkelt en dit online beschikbaar te stellen, worden mensen met een visuele beperking zelf in staat gesteld om antwoorden te vinden op bepaalde vragen. Online informatie geeft meer flexibiliteit, vrijheid en gemak.

Actuele thema’s
Het Visio Kennisportaal is overzichtelijk verdeeld over thema’s en handig ingedeeld per besturingssysteem. Slechtziend of blind? Vind informatie, tips, artikelen en reviews over uiteenlopende ICT onderwerpen. Met onder andere de thema’s Android, Windows, iOS, muziek en ICT, vergroting, contrast en spraak. Bezoek het kennisportaal.visio.org.

Meer informatie: