Padvinder: Startpagina / Nieuws / Artikel

Link4All Nieuws

Digitaal meedoen voor mensen met beperkingen

  • grafische voorstelling van een tablet in gebruik

Kom 25 mei 2018 naar de Visio Breda ICT-informatiedag voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking

2018-11-10T19:22:38+00:0026 maart 2018|Digitale zorg, Visio|

Visio Breda ‘De Blauwe Kamer’ organiseert op vrijdagmiddag 25 mei a.s. in het Ontmoetingscentrum een informatiemiddag over ICT-mogelijkheden voor mensen met een visuele beperking en verstandelijke beperking. De toegang voor de ICT-informatiemiddag is gratis en vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde.

Zelfredzaamheid

De laatste jaren zijn er leuke ontwikkelingen gaande waar misschien niet iedereen van op de hoogte is. Het gebruik van telefoon, computer of tablet kan op vele fronten uitkomst bieden bij de zelfredzaamheid van onze bewoners in het dagelijks leven. Naast ontspanning kan ICT ook veel betekenen op het gebied van communicatie en het zelfstandig leren van nieuwe bekwaamheden.

Ook voor ouderen die slechter zien

Bij Visio laten we de bezoekers van de informatiemiddag graag zien welke mooie producten er op de markt zijn die het leven kunnen veraangenamen. Veel producten zijn niet alleen erg nuttig voor mensen met een visuele beperking maar ook voor ouderen die slechter zien.

Leuke demonstraties

Sinds vorig jaar bezit Visio Breda een interactieve knuffelzeehond. Wie wil mag natuurlijk ook even knuffelen. Tijdens een demonstratie van de robot zeehond worden alle voordelen toelicht. Tijdens de informatiedag zullen veel demonstraties worden gegeven. Zo zal er een speciale spelcomputer voor mensen met een beperking worden gedemonstreerd. De ‘Pillo’ spelcomputer is uniek omdat de bediening niet per muis of toetsenbord maar een kussen dat door iedereen kan worden bediend. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te ervaren hoe het kussen mensen met beperkingen toch digitaal laat meedoen.

Kom langs en probeer zelf uit

Breng gerust je vragen mee want we besteden tijdens deze middag ook veel aandacht aan de specifieke vragen vanuit onze bewoners, familie, vrijwilligers, medewerkers en bezoekers. De middag begint om 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

De Visio ICT-Informatiemiddag is in het Ontmoetingscentrum van Koninklijke Visio WDC De Blauwe Kamer. Het adres is Galderseweg 65 te Breda.

Link4All logo zonder tekst

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Aanvullende informatie op de website van Link4All:

Aanvullende informatie op andere websites:

Link4All logo zonder tekst

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!

Deze website werkt beter met cookies
Link4All is pro-privacy en anti-spam
OK