Padvinder: Startpagina / Nieuws / Artikel

Link4All Nieuws

Digitaal meedoen voor mensen met beperkingen

  • een vrolijke jongen met een handzaag in de hand is hout aan het bewerken met een tevreden kijkende begeleidster naast zich

Het gewone leven ervaren, dat wil iedereen. Daarom werkt Tragel met Tripel-C.

2018-06-28T12:08:42+00:008 september 2017|Labs4All, Tragel|

Wat maakt een goed leven? Dat zit ‘m voor iedereen in het genieten van de gewone dagelijkse kleine dingen, vindt Tragel. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking die kampen met gedrags- of psychische problemen. Daarom kijkt Tragel naar de beste aanpak voor elke cliënt en levert persoonlijke zorg op maat. Hiervoor wordt met veel succes gebruikt gemaakt van de Tripel-C methode.

Tragel werkt sinds september 2015 met een bewezen behandelmethode in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking: Triple-C. Waarom dat goed werkt? Amar en Trudie, familieleden van Jeroen, vertellen: “Jeroen voelt dat hij er mag zijn zoals hij is. Tragel zorgt voor een menselijke benadering, een goede dagbesteding en de nabijheid en onvoorwaardelijke steun van de begeleiding. Door Triple-C maakt Jeroen geweldige stappen vooruit want de begeleiding draagt dit unaniem uit. Jeroens gedrag is aanzienlijk verbeterd.”

“Iedereen ervaart een betere kwaliteit van leven als je van de dagelijkse kleine dingen kunt genieten” – Marieke Baert, begeleider en trainer Triple-C.

Persoonlijke zorg
Logo Tragel met slogan Samen Doen!“De kern van Triple-C is dat iedereen van betekenis is, dat je ervaart dat je er zelf kunt zijn voor anderen en anderen er zijn voor jou”, vat gedragsdeskundige Johan Witmer samen. “Deze methodiek richt zich op wat iedereen nodig heeft: het goede en positieve. We kijken naar de beste aanpak voor elke cliënt en/of bewoner en leveren persoonlijke zorg. Triple-C brengt altijd veranderingen teweeg. Afwijkend gedrag, zoals weglopen of boos worden, heeft niet onze focus. De aandacht gaat juist naar de behoefte van de cliënt of bewoner.

Praktijk
Begeleider Gulya Huijgens brengt Triple-C dagelijks in de praktijk, bijvoorbeeld bij Jeroen. Ze zegt: “Jeroen heeft heel veel interesses en talenten die leidend zijn. Hij doet aan houtbewerking en schilderen, maar kookt ook graag en werkt straks weer met plezier in de moestuin. Jeroen zit goed in z’n vel en maakt graag andere mensen blij. Hij kan helemaal op gaan in het maken van cadeautjes.”

Meedoen in de maatschappij
Johan zegt: “De begeleiding is betrouwbaar, warm en geduldig. De cliënt en/of bewoner ervaart steun en heeft een betekenisvolle invulling van de dag, waarin mensen geven en ontvangen en dingen samen doen. Dat sluit aan bij ons doel: meedoen in de maatschappij. Dan komen mensen het beste tot hun recht.” Triple-C vergt deskundigheid om mee te werken. Inmiddels zijn zo’n 150 medewerkers van Tragel ervoor opgeleid.

Meer informatie

Deze website werkt beter met cookies
Link4All is pro-privacy en anti-spam
OK