Padvinder: Startpagina / Nieuws / Artikel

Link4All Nieuws

Digitaal meedoen voor mensen met beperkingen

  • Het magisch Interactief Schilderij hangt gebruiksklaar aan de muur in een woonkamer

Amerpoort test digitaal Magisch Interactief Schilderij i.s.m. Hogeschool van Amsterdam

2018-11-10T19:26:30+00:0014 mei 2018|Amerpoort, Digitale zorg|

Sinds kort beschikken de bewoners van Link4All deelnemer Amerpoort, locatie Muzeplein, over een ‘Magisch Interactief Schilderij’ (MIS). Het Magisch Schilderij is bedoeld om ouderen op een leuke, interactieve en educatieve manier te vermaken tijdens een verrassende tijdsbesteding.

Een schilderij dat voor iedereen net even anders is

Het schilderij geeft iedereen een unieke ervaring. Op basis van persoonlijke profielen met interesses van de gebruiker presenteert het interactieve schilderij allerlei mogelijkheden voor nieuwe of hernieuwde belevenissen.

Digitaal, interactief, en bij de tijd.

Magisch Interactief Schilderij dat er uitziet als een monitor in een mooie lijst met interactieve mogelijkhedenEr zijn ook algemene applicaties zoals een quiz om de hersenen te laten trainen en verschillende thema’s die aansluiten bij de wensen en de belevingswereld van de ouderen. Daarbij zijn er ook thema’s gerelateerd aan historische evenementen, feestdagen en verjaardagen. Hierdoor kunnen de ouderen leren welke feestdagen er zijn en zich bewuster worden van de actuele feestdagenkalender.

Makkelijker sociaal contact door positieve herinneringen ophalen

Het MIS is bedoeld om ouderen of mensen met beperkingen te helpen bij het ophalen van positieve herinneringen. Het schilderij helpt ook bij het vergemakkelijken van sociaal contact, het stimuleren van een positief zelfbeeld en het zorgen voor zintuiglijke stimulatie doordat het de hersenen traint en soms ook aan het werk zet.

Samenwerking tussen Amerpoort en Hogeschool Amsterdam

De test van het Magisch Interactief Schilderij bij Link4All deelnemer Amerpoort is vooral gericht op de inzetbaarheid voor ouderen met een verstandelijke beperking. Hiertoe is een samenwerking gestart met Hogeschool Amsterdam.

Tijdens de testperiode zijn vijf studenten van Hogeschool van Amsterdam verantwoordelijk voor het functioneren van het MIS. Samen met de bewoners, verzorgers en mantelzorgers zorgen de studenten ervoor dat het schilderij effectief aansluit bij de cliënten van Amerpoort.

Het MIS is breed inzetbaar

Het Magisch Interactief Schilderij is ontworpen door Illi-Engineering. Het schilderij wordt inmiddels gebruikt door meerdere doelgroepen in verschillende zorginstellingen, o.a. voor ouderen met dementie.

Link4All logo zonder tekst

Aanvullende informatie

Gerelateerde informatie, nieuws en websites

Aanvullende informatie op de website van Link4All:

Aanvullende informatie op andere websites:

Deel dit artikel op Social Media

Help mee en steun het werk van Link4All. Bedankt!

Link4All logo zonder tekst
Deze website werkt beter met cookies
Link4All is pro-privacy en anti-spam
OK